Image Alt
Le Séjour

Over ons

Onze Geschiedenis

In het jaar 2005 zijn Bart en Miranda kleinschalige dagbesteding voor mensen met psychiatrische of sociale problematiek gecombineerd met catering en delicatesse in Tholen begonnen.

Uiteindelijk is deze dagbesteding na een flinke groei een zelfstandig bedrijf geworden. Door de vraag van cliënten binnen de dagbesteding om ook woonbegeleiding  aan te bieden zijn de eerste 4 beschermd wonen plekken in 2012 gerealiseerd. Hierbij hebben Bart en Miranda zich laten auditeren door zowel de zorg makelaars van de William Schikker Groep als de inspecteur van gezondheidzorg IGZ. Inmiddels zijn de beschermd wonen plekken uitgebreid tot 8 stuk verdeeld over 2 locaties. De dagbesteding en kantoor zijn gehuisvest in een aparte locatie op de Dalemhof 5 te Tholen. Met inmiddels een team van 8 enthousiaste medewerkers. Sinds 2017 is er een samenwerking met de SVRZ binnen ten Anker. Daar heeft Le Sejour 7 appartementen welke voor beschermd wonen worden gebruikt.

De organisatie

Le Séjour werkt samen met zowel het FACT–team van Emergis en die van de GGZWNB. Vaak hebben cliënten hier hun behandelaar. Deze ambulante teams van beide instellingen overleggen met de woonbegeleiding van Le Séjour over de behandeling en werken samen. Tevens heeft Le Séjour een multidisciplinair overleg met de huisarts en apotheker over de bewoners georganiseerd, waarbij indien nodig ook het FACT-team weer aanschuift. Zo is er een transparante toegankelijke organisatie ontstaan die gebruikt maakt van de krachten binnen de maatschappij. Le Séjour werkt volgens de richtlijnen van Systematisch Rehabilitatiegericht Handelen. Alle medewerkers zijn hierin geschoold.

De beschermd wonen plaatsen zijn gehuisvest in de stad Tholen. Binnen de dagbesteding komen cliënten die via de gemeente Tholen (WMO) doorverwezen worden. Tevens zijn de bewoners van de BW plekken binnen Le Séjour hier aanwezig. De dagbesteding heeft onderaannemerschappen met zowel Emergis als de GGZWNB. 

Voor ouders en andere betrokkenen wordt er met toestemming van de cliënt regelmatig een gezamenlijk gesprek georganiseerd het zogenaamde triade gesprek. Waar de gezamenlijke krachten worden ingezet voor de cliënt.

Inmiddels heeft Le Séjour van de college zorg en welzijn (CZW) de aanbesteding voor 8 Beschermd wonen plekken verkregen, en is daarmee een door de gemeente erkende organisatie.

Onze missie

Transparante zorg op maat.

Le Séjour heeft zichzelf als doel gesteld om de bewoners en andere cliënten een zo zelfstandig mogelijke plek binnen onze maatschappij te geven. Dit willen we behalen door de cliënt zoveel mogelijk in zijn eigen kracht en die van zijn omgeving te zetten. Dit doen we door hem/haar vooral te ondersteunen waar nodig en te ontzorgen waar dat kan. Dit samen met alle betrokken partijen zoals WMO consulenten vanuit de gemeente Tholen, huisarts, school, apotheek of andere betrokkenen. 

Onze medewerkers


Miranda

Mede-eigenaar / Initiatiefnemer

“Ik ben Miranda, mede initiatiefnemer en eigenaar van Le Séjour. Als activiteitenbegeleidster heb ik gewerkt met mensen met een verstandelijke beperking. Tevens ben ik als pedagogisch medewerker betrokken geweest bij het opstarten van een tiener- moederhuis voor alleenstaande minderjarige asielzoekers. Binnen Le Séjour ben ik verantwoordelijk voor het functioneren van het team en de dagbesteding. Dit op een manier waarbij ik zoveel mogelijk naast de mensen sta en samen zaken ontwikkel.”

Bart

Mede-eigenaar / Initiatiefnemer

“Ik ben Bart. Samen met Miranda ben ik initiatiefnemer en eigenaar van Le Séjour Ik heb een achtergrond als groepsleider binnen de orthopedagogiek, jeugdhulpverlening en geestelijke gezondheidszorg. Ondernemen, motiveren en inspireren zijn mijn dagelijkse taken binnen Le Séjour.”

Auke

Mede-eigenaar

“Mijn naam is Auke. Ik werk sinds 2015 als administratief medewerker bij Le séjour. Sinds 2022 werk ik ook als woonbegeleider bij Le Séjour. Deze veelzijdigheid aan werk is erg prettig en maakt elke dag weer interessant.”

Yentl

Woonbegeleider

Ik ben Yentl, gestart als stagiair bij Lé Sejour in 2022 en nu werkzaam als woonbegeleider na het behalen van mijn studie Health & Social Work. Mijn rol als aanspreekpunt, waarbij ik de verbinding leg tussen cliënt en andere betrokkenen, maakt mijn werk afwisselend en boeiend. Mijn verantwoordelijkheidsgevoel en doorzettingsvermogen zet ik in als sterke eigenschappen in mijn werk.

Marco

Woonbegeleider

Sanne

Woonbegeleider

Hi, ik ben Sanne en werk sinds 2021 als woonbegeleider bij Le Séjour. Momenteel volg ik ook de HBO Social Work aan Avans in Breda naast mijn baan. Het actief samenwerken met cliënten om hun doelen te bereiken raak ik enthousiast van!

Aike

Woonbegeleider

Eva

Woonbegeleider

Kevin

Woonbegeleider

Romek

Conciërge

“Hallo mijn naam is Romek en ik werk sinds 2017 als vrijwilliger bij Le Séjour. Ik hou mij vooral bezig met allerlei technische klusjes en creatieve projecten. Door de cliënten hier actief bij te betrekken hoop ik op persoonlijke succeservaringen.”